Nieuwbouwwoning met kinesistenpraktijk

Deze halfopen houtskelet bevat een ééngezinswoning en een kinesistenpraktijk. Cruciaal in het ontwerp is de strikte scheiding tussen de praktijk en de privéruimtes. Binnen de woning is er eveneens een opdeling tussen het dag- en nachtgedeelte. De opdeling wordt zowel in vorm als materiaal sterk gescheiden wat meteen het concept en de leesbaarheid van het project vormt.

De drie kineruimtes bevinden zich in een gesloten box, die enkel aan de voor- en achterkant een opening heeft en uitspringt t.o.v. de rest van de gevel. Met behulp van split-levels wordt elk van de drie behandelruimtes voorzien van natuurlijke lichtinval.

Het leefgedeelte werd opgevat als een open platform die d.m.v. een soort filter zijn afscheiding vindt van de straat en zijn verbinding met de tuin. De wervelende lattenstructuur geeft enerzijds privacy aan de voorgevel en een meer openheid naar de tuin achteraan.

Bovenop de sokkel die de twee volumes vormen wordt een gesloten bakstenen volume geplaatst waarin het nachtgedeelte zich bevindt.

Foto's door ZOOM-architecten


Kan Heemeryck u van dienst zijn bij uw project?

Neem contact op